Üdvözöllek az InnerVoice közösségében!

Tudod-e, melyik az az érzékszerv, melynek hiányával vagy rossz működésével nem találkozhatsz az állatvilágban?

A HALLÁS.

Ez ugyanis a leguniverzálisabb érzékszervünk. Hallása hiányában könnyen prédává válik az állat, védtelenné az őt körülvevő fenyegetésekkel szemben.

Szerencsére mi, emberek nem vagyunk életveszélyben hallássérülés vagy hallási feldolgozási nehézség esetén. Talán nem is tudsz róla, hogy te is ezzel küzdesz, hatását mégis nap mint nap bőrödön tapasztalod.

Képzeld el, ha az úttestre lelépve rosszul méred fel, melyik irányból közelít az autó. Ha bizonytalanul érzed magad a munkahelyeden, mert agyad nem tudja szelektálni a beérkező hanginformációk közül az igazán lényegeseket. Ha hallás után képtelen vagy tanulni. Ha fizikai fájdalmat okoz bizonyos frekvenciák hallása. Ha nem tudsz tisztán beszélni, idegennyelveket elsajátítani vagy akár sajátod is kínainak tűnik. Mindez élvezhetetlenné, kínkeservessé teheti az életet. Úgy érezheted, mintha egy olyan vonat után loholnál, ami sosem vesz fel.

De nem kell, hogy így legyen!

Az agy egy csodálatos szerv. Segítséggel képes megújulni, visszanyerni azt, ami elveszett, és kialakítani azt, ami sosem volt. Nincs reménytelen eset!

Tarts velem hétről hétre, és számos érdekességgel fogok szolgálni a hallás jelentőségéről, segítséggel annak védelméről, tippekkel a hallási figyelem fejlesztéséről, hogy mindenki meghallhassa a belső hangját!